Engang var gaming noget helt andet. I halvfjerdserne var det helt vildt da man kunne få en pong-konsol til stuen. Man satte den til fjernsynet, og pludselig kunne man spille “tennis” mod en ven hjemme i sofaen, og selvom det var sjovt, så er det langt fra hvad spil er i dag.
Senere begyndte den store konsolkamp op igennem firserne og halvfemserne. Den første del af firserne var det Atari som dominerede markedet. Spil fossede ud på markedet, og der var mange penge at tjene her.
Markedet flød dog over med dårlige spil, så mange at det kollapsede. Spillene blev så dårlige at ingen gad at købe dem. Det bedste eksempel er det berømte “ET”, et spil som blev programmeret på under 48 timer. Filmen var et stort hit, så spiludgiveren regnede med at den ville gå rent hjem hos spillerne. Men det viste sige på ingen måde at være tilfældet. Tvært imod, spillet bliver ofte anset som grunden til at det gik ned ad bakke for Atari. Spillet var dårligt, men mest af alt et tegn på hvor galt det var gået for branchen.
Det der skulle vise sig at redde det spilbranchen, var Nintendo. De kom ind med en mission om at lave gode spil, og det gjorde de. Den første Nintendo havde det nu berømte Super Mario Bros. Det er til den dag i dag stadig et af de bedste platformspil, og et af de bedste spil der nogensinde er lavet.
Videospil bliver til en socialaktivitet
De fleste spillede det alene, men pointen var at man faktisk kunne spille to. Det havde man kunnet helt tilbage til pong, men det her var noget helt andet.
Arkadehallerne blev efterhånden en stor ting i halvfemserne. Det var her man mødtes med sine venner, og man kunne nemt stå en hel aften eller eftermiddag og smide småmønter i en maskine. Der var et fællesskab der som man ikke kunne få derhjemme. Computerspil og videospil blev anset som værende en meget antisocial ting. Man sad alene på sit værelse og gad ikke se andre mennesker; sådan var der i hvert fald mange der tænkte.
Sandheden er dog at mange længtes efter et fælleskab omkring deres yndlingshobby, men det var svært – lige indtil arkadehallerne kom. Her kunne man spille med eller mod sine venner, og det var fantastisk sjovt.
PC’en skabte de moderne gamingevents
Efterhånden begyndte de fleste hjem at have en PC, og snart kom internettet. Internettet var den største revolution for spilindustrien siden det startede. Nu kunne alle spille mod hinanden uanset hvor i verden de var.
PC’en gjorde også at folk kunne lave de såkaldte LAN-parties. Her ville alle vennerne tage deres computer med og koble dem sammen med et netværkskabel. På den måde kunne man spille alle de fede spil, samtidig med at man sad i det samme rum.
Det var de første skridt mod egentlige gamingevents, men snart gik det meget stærkt. Skoler og fritidsklubber begyndte at lave aftener hvor man kunne komme og spille, og det varede heller ikke længe før der gik sport i den.
I dag er computerspil en regulær sportsgren. Folk kan vinde mange penge, og de kan blive store stjerner. Her i lille Danmark har vi fået en del gode Counter-Strike-hold efterhånden, og sporten er ved at vinde ægte respekt i det almindelige samfund.
Lav din egen gamingevent
Hvis du ønsker at lave din egen gamingevent, så er det bare med at komme i gang. Der er mange muligheder, og det er ikke så svært at starte. Der findes dog ret mange i forvejen, så det handler om at finde ud af hvordan man specifikt vil målrette sin event. Man skal finde en unik profil. En god måde at gøre det på, er ved at få lavet specielle keyhangers som kun gæsterne får. Det gør det også nemmere at holde styr på folk. Keyhangers er ikke så dyre, og de kan laves præcis som man ønsker dem. Se bare her hos Creatrix.
Til en gamingevent skal der være rigeligt med gode netværkskabler. De skal kunne trække mange bit igennem sig, og de skal kunne gøre det i en høj hastighed. Derfor skal I købe rigeligt med netværkskabler af god kvalitet.